Błąd: Brak formularza kontaktowego.

Archive

Główną ideą projektu jest stworzenie przestrzeni do życia dla rodziny na działce o dużym nachyleniu. Trudne ukształtowanie terenu zmusiło nas do wkomponowania wiaty garażowej i część fitness w skarpę, natomiast dom został oparty na żelbetowych podporach. Zabieg oderwania się od ziemi spowodował, że główna bryła unosi się nad ziemią, co buduje wśród domowników poczucie bezpieczeństwa. Przestrzeń pomiędzy budynkami ukształtowana

Na niewielkiej przestrzeni w lokalu na parterze kamienicy zaprojektowaliśmy wnętrze sklepu ekologicznego. Mocny granat rozmywa się w stonowanej kolorystyce i cieple drewna. Udało nam się zachować oryginalną boazerię i drewniane obramowanie wnęki okiennej przy strefie kawowej. Charakterystyczne płytki i krzesła TON szlachetnie dopełniają małomiasteczkowy klimat. Współpraca autorska Jaffa Architekci i Magdalena Płatonow

Główną ideą projektu jest stworzenie przestrzeni do życia dla rodziny na działce o dużym nachyleniu. Trudne ukształtowanie terenu zmusiło nas do wkomponowania wiaty garażowej i część fitness w skarpę, natomiast dom został oparty na żelbetowych podporach. Zabieg oderwania się od ziemi spowodował, że główna bryła unosi się nad ziemią, co buduje wśród domowników poczucie bezpieczeństwa. Przestrzeń pomiędzy budynkami ukształtowana

Założeniem inwestora było nie tylko wybudowanie domów na sprzedaż, ale również stworzenie wartości dodanej. Zaprojektowano na działce dom jednorodzinny jednolokalowy i drugi  - dwulokalowy. Głównym punktem odniesienia dla kształtowania brył budynku stały się charakterystyczne pomorskie domy ceglane, gdzie górna kondygnacja była obłożona deskowaniem, a spadzisty dach wypłaszczony. Minimalistyczne podejście do projektu sprawiło, że zaprojektowaliśmy zespół budynków o bardzo lokalnym charakterze i jednocześnie

Główną ideą projektu jest stworzenie przestrzeni do życia dla rodziny na działce o dużym nachyleniu. Trudne ukształtowanie terenu zmusiło nas do wkomponowania wiaty garażowej i część fitness w skarpę, natomiast dom został oparty na żelbetowych podporach. Zabieg oderwania się od ziemi spowodował, że główna bryła unosi się nad ziemią, co buduje wśród domowników poczucie bezpieczeństwa. Przestrzeń pomiędzy budynkami ukształtowana

Główną ideą projektu jest stworzenie przestrzeni do życia dla rodziny na działce o dużym nachyleniu. Trudne ukształtowanie terenu zmusiło nas do wkomponowania wiaty garażowej i część fitness w skarpę, natomiast dom został oparty na żelbetowych podporach. Zabieg oderwania się od ziemi spowodował, że główna bryła unosi się nad ziemią, co buduje wśród domowników poczucie bezpieczeństwa. Przestrzeń pomiędzy budynkami ukształtowana

Projekt powstał jako uzupełniająca część istniejącej zabudowy bliźniaczej. Front domu inspirowany jest gdyńskim ceglanym modernizmem, gdzie zaprojektowano masywną ścianę - jako psychologiczną barierę pomiędzy częścią mieszkalną, a światem zewnętrznym. Blendy wstęgowych okien wypełniono ceglaną mozaiką 3D. Projekt powstał przy współpracy z Jaffa Architekci.